Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Cesky Statisticky Urad Zverejni Vysledky Voleb

Noví Čeští Europoslanci a Politické Trendy v Evropě

Český Statistický Úřad Zveřejní Výsledky Voleb

Český statistický úřad (ČSÚ) má zveřejnit výsledky voleb do Evropského parlamentu. Volby, které se konaly 24. a 25. května 2023, přinesou změny v zastoupení České republiky v Evropském parlamentu.

CDU a CSU Staví na Osvědčených Kandidátech

V Německu oznámily konzervativní strany CDU a CSU, že při volbách do Evropského parlamentu v roce 2024 postaví stejné kandidáty jako v roce 2019. Manfred Weber, předseda Evropské lidové strany (EPP) v Evropském parlamentu, byl CSU nominován jako hlavní kandidát.

Změny v Politické Krajině Rakouska

V Rakousku dochází ke změnám v politické krajině před volbami do Evropského parlamentu. Sociálnědemokratická strana Rakouska (SPÖ) se potýká s poklesem preferencí, zatímco Zelení ztrácejí své dřívější zisky. Očekává se, že Alternativa pro Německo (AfD) posílí své postavení.

Úloha ČSÚ v Českém Statistickém Systému

ČSÚ je ústředním orgánem státní správy České republiky, který se zabývá sběrem a zpracováváním statistických informací. Podle zákona o státní statistické službě získává a vytváří statistické informace o sociálním, ekonomickém, demografickém a environmentálním vývoji země.


Comments